Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά: Κανείς μόνος του στα Χριστούγεννα της κρίσης

Δημοσίευση:  Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
Πηγή:  Η Αυγή

Οι μέρες των Χριστουγέννων δίνουν μια ακόμα ευκαιρία να κατανοήσουμε πως κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην κρίση, να συναισθανθούμε τη σημασία της αλληλεγγύης, της προσφοράς, και με αυτό τον τρόπο να δώσουμε έστω και μια μικρή βοήθεια, σε χρόνο ή σε είδη ανάγκης, να εισπράξουμε ένα χαμόγελο ως δώρο. Αντί, λοιπόν, να περιοριστούμε στη "μουρμούρα" για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, μπορούμε να βρεθούμε μαζί με τους ανθρώπους, που κοπιάζουν να συλλέξουν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στα χριστουγεννιάτικα παζάρια και τις δομές αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε, να νιώσουμε πως όντως "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" αν αρχίσεις να τον χτίζεις.

Εγκαίνια του Πολυχώρου της Ανοιχτής Πόλη
Σήμερα, η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη σάς περιμένει στα εγκαίνια του Πολυχώρου, που σκοπό έχει να στεγάσει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν στο Μέγαρο "Ερμής" επί της οδού Πανεπιστημίου 56, στον 1ο όροφο, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα. Στον Πολυχώρο συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δανειολήπτες. Επίσης, στο πλαίσιο δράσεών της, η Ανοιχτή Πόλη, σε άλλο χώρο, στην οδό Κάνιγγος 33 και Στουρνάρη, στον 1ο όροφο, θα στεγάσει το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, όπου ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και συνεργατών συγκεντρώνουν φάρμακα και παρέχουν υπηρεσίες υγείας.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στα ΑΣΚΙ
Στα γραφεία των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) στην Πλατεία Ελευθερίας 1, στον 4ο όροφο, διοργανώνεται έως και αύριο το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων, που περιλαμβάνει νέες εκδόσεις, λευκώματα, πλούσια συλλογή βιβλίων από δωρεές, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού Αρχειοτάξιο. Παράλληλα, θα γίνει και η παρουσίαση του ημερολογίου για το 2013, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας με την Αυγή και είναι αφιερωμένο στο αντιδικτατορικό κίνημα του εξωτερικού. Σήμερα, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να περάσουν από το παζάρι βιβλιών από τις 10.00 έως τις 21.00, ενώ αύριο από τις 10.00 έως τις 18.00.

Παζάρι βιβλίων στη Σαρρή
Επίσης, από σήμερα έως και την Κυριακή, στου Ψυρρή, στην οδό Σαρρή 14, στον 4ο όροφο, οι εκδοτικοί οίκοι "Νήσος" και "Κριτική" διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων. Σήμερα, ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 16.00 έως τις 20.00, ενώ αύριο Σάββατο και την Κυριακή (22-23/12), ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 12.00 έως τις 17.00.

Διανομή τροφίμων σε άνεργους
Στο Δίκτυο Αλληλεγγύης στη Μεταμόρφωση θα μοιραστούν τρόφιμα σε άνεργους αύριο από τις 9.30 έως τις 14.00 έξω από super market της περιοχής.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στου Ζωγράφου
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου διοργανώνει μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά την Κυριακή, που ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γαρδένιας του Ζωγράφου. Τα παιδιά θα διασκεδάσει κλόουν, θα παίξουν στον φουσκωτό πύργο που θα στηθεί, και θα δημιουργήσουν με δαχτυλομπογιές σε πανό, facepainting. Θα υπάρχουν επίσης θεατρικά δρώμενα και εκατοντάδες μπαλόνια. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς από τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι παιδικών ρούχων και παπουτσιών, ένα bazaar με χειροποίητα αντικείμενα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και μέλι, με τα έσοδα του οποίου θα αγοραστούν τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται σήμερα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στην οδό Ίωνος Δραγούμη και Πτολεμαίων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με συζήτηση στις 19.00 με θέμα "Αλληλεγγύη: Γιατί τώρα, από ποιους, για ποιους". Στις 21.00 θα ανοίξει η συλλογική κουζίνα και η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκά και ρεμπέτικα, που θα παίζει ζωντανά ορχήστρα. Επίσης, στον χώρο διατίθενται υλικά (ημερολόγια/μπλουζάκια) του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και τα έσοδα διατίθενται για ενίσχυση των δράσεών του.

Διανομή βοήθειας στο Μεσολόγγι
Στο Μεσολόγγι, στο Τρικούπειο πολιτιστικό κέντρο, θα συγκεντρώνονται μέχρι την Κυριακή από τις 17.00-19.00 βιβλία, cd-dvd, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές και μικροέπιπλα, τα οποία θα διανεμηθούν την Κυριακή 28/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου